dorien dols collectables

 JEWELS  -  PINS  - COLLECTABLES


ABOUT

Hoe het begon? 

Mijn vader lachte het weg, mijn moeder stimuleerde mij. Als meisje wist ik al dat ik naar de Kunstacademie wilde. Dus stapte ik op mijn 15de in mijn eentje op de trein van het Limburgse dorpje waar ik woonde naar de grote stad. Ik wilde het zelf ontdekken. Uiteindelijk belandde ik op de Rietveld Academie in Amsterdam

En toen?

Mijn halve leven heb ik gewerkt in de decorbouw. Zwaar, leuk en uitdagend werk. Zagen, schilderen, bouwen, sjouwen en ontwerpen. Dat doe ik nog steeds, maar nu in het klein. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding edelsmeden. Het voelt als tekenen met materiaal. Grenzen zoeken, materialen combineren, emoties vertalen naar beeld. Veel uitproberen, veel fröbelen, kleine verhaaltjes vertellen.

Mijn droom?

Een plek creëren waar alles samenkomt. Mijn werk, collega ontwerpers, nieuw talent. Verwonderen en verrassen dat is wat ik wil losmaken. Daarom open ik deze winkel annex aterlier en ontmoetingsplek. Om daar mensen, ideeën en verhalen samen te brengen. En om de leukste en allermooiste broches & pins te verkopen die ik maar kan vinden of zelf ga maken.

Waarom broches & pins?

  • omdat ze  (hoe klein, mooi of gek ook) een verhaal vertellen
  • omdat ze een gesprek ontlokken
  • omdat het net iets toevoegt aan je outfit 
  • omdat het iets zegt over wie je bent
  • omdat er nog zoveel te ontdekken valt


Dorien Dols (1963) woont met  haar man in Amsterdam. Samen hebben ze 4 kinderen. Haar winkel is in het midden van het centrum in Amsterdam. 


Een greep uit de vele ontwerpers:

Moniek Vierling, Anneke Bosch, Rima, Mono Lama, Kyoko, Jenna Potma, Ines Teller, Beira, Alice Gavalet, Ancestry, Suzanne Bagaya , Toon Joosen